Foto: Screenshot

Fikret Prevljak građane koji ne glasaju za Izetbegovića nazvao “dušmanima”

Prije dva dana održana je tribina SDA u Hrasnici na kojoj se prisutnim simpatizerima i kandidatima te stranke obratio Fikret Prevljak.

Za one koji ne znaju radi se o bivšem šefu kantonalne organizacije SDA koji je smijenjen nakon debakla na lokalnim izborima prije dvije godine kada je ubjedljivo izgubio od Nermina Muzura.

Okupljene je čini se najviše dojmio dio kada Prevljak govori o SDA i Bakiru Izetbegoviću:

Mi smo bili na putu našeg Alije Izetbegovića našeg predsjednika, i naša stranka SDA i dalje slijedi taj put i nikad je nećemo izdat. Ko zna najbolje taj put slijedit, ko, ko zna?

Ama njegov sin Bakir Izetbegović za kojeg moramo svi glasat. Dušmani su oni koji ne budu za njega glasali“, rekao je između ostalog Fikret Prevljak.

Pogledajte njegovo obraćanje…

Prevljak inače ne krije da je, kako je i sam priznao “poltron porodice Izetbegović”.

Dva dana pred unutarstranačke izbore u Kantonu Sarajevo, u februaru 2022. godine, tada kandidat za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Fikret Prevljak okupio je stranačke kolege kojim je priznao da je poltron porodice Izetbegović.

Ovo sam htio ukratko da objasnim što se tiče eto mog protokola i škola. A poltron. Poltron jesam, moram vam priznat. Za stranku SDA, za porodicu Izetbegović, za Bakira našeg. Tu jesam poltron”, kazao je Prevljak što su SDA-ovci pozdravili aplauzom.

Prevljak je tada izabran za predsjednika, a SDA je nekoliko mjeseci kasnije doživjela težak poraz na lokalnim izborima, a Prevljak je smijenjen.

Podsjetimo, i tokom predizobrne kampanje na lokalnim izborima često je bio tema medija obzirom na njegov način govora poput “njiha”, te kako je predstavljan na stranačkim skupovima.