Nermin Muzur potvrdio dolazak “PORSCHE Holding” grupacije na Ilidžu

Nakon što je Općina Ilidža u prethodnom periodu pripremila svu potrebnu dokumentaciju, izdata je građevinska dozvola za izgradnju prodajno- servisnog centra kompanije PORSCHE Holding na teritoriji općine Ilidža.

Izgradnja centra započet će već narednog mjeseca.

Načelnik Nermin Muzur nije krio oduševljenje, te je istakao da su se potrudili kao domaćini da budu na usluzi investitoru.

Ponosni na činjenicu da ova kompanija dolazi na Ilidžu kao dio najvećeg evropskog automobilskog koncerna, PORSCHE Holdinga iz Salzburga.

Potrudili smo se da kao dobri domaćini, svjesni važnosti ovog velikog projekta i investicije, budemo na usluzi investitoru i da kao efikasna administracija u što kraćem roku odgovorimo na sve zahtjeve koji su rezultirali izgradnji ovog centra baš na našoj općini“, istakao je načelnik Muzur.

Zahvalio se PORSCHE grupaciji što su prepoznali ovu lokalnu zajednicu kao partnera i općinu u kojoj žele graditi i raditi.

Mi ćemo se potruditi da i dalje budemo na usluzi i unapređujemo ambijent za poslovanje ali i za život naših građana“, zaključio je Muzur.