Oglasila se policija o udesu u Hrasnici: Poznat identitet vozača koji je udario biciklistu i pobjegao

U naselju Hrasnica, u Sarajevu, jučer se u jutarnjim satima dogodio saobraćajni udes u kojem je povrijeđen biciklista.

Iako nije bio poznat identitet vozača, poznato je da se radi o vozilu marke “Mercedes”, te su poznate i registarske oznake.

Biciklisti su konstatovane teške tjelesne povrede te je zadržan na daljem liječenju.

Policija navodi da im je poznat identitet vozača i da se aktivno radi na pronalasku vozila i vozača.

Dana 22.09.2022. godine u 05:30 sati u ulici Šehitluci, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke ‘Mercedes’, reg. oznaka T59-J-196 i bicikla marke ‘Nakamura’, kojim je upravljao vozač H.M., rođen 1962. godine u Tutinu, nastanjen u Sarajevu.

Nakon toga se vozilo ‘Mercedes’, kojim je upravljao NN vozač, udaljilo u nepoznatom pravcu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi biciklista H.M. je zadobio teške tjelesne povrede (fraktura lijevog ramena), a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo,a potom u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sraajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Nastavlja se rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode, kao i pronalasku vozila i vozača čiji identitet je poznat policijskim službenicima“, navode iz MUP-a.