Pokret “Za nove generacije” nikoga ne štedi: “Politika trača frizerskih salona”

 

Nova politička stranka u našoj zemlji, pokret “Za nove generacije” svakodnevno plijeni pažnju medija zbog stavova i politika, a koje su druge političke stranke zanemarivale godinama.

Danas su se oglasili saopćenjem u kojem su pozvali sve bivše, sadašnje i buduće političke aktere u Kantonu Sarajevo da se uhvate posla, a mane politika koje su nazvali “mahalom frizerskih salona”.

Nisu nikoga štedili, pa ni Vladu KS i Adnana Štetu.

Umjesto da se posvete izgradnji cesta u Kantonu Sarajevo koje se počnu graditi pa stanu, trača se kome ta cesta odgovara i da li se, i koliko, neko u taj posao ‘ugradio’. Umjesto da se završi tramvajska pruga u zadanom roku, naslikava se jedan te isti tramvaj i jedna te ista stanica koja nikome ne služi već godinama.

Umjesto da se djeci obezbijede besplatno najmoderniji udžbenici, mahala se o tome kako da se djeca zaposle preko stranke, a da školu još nisu ni završila. Umjesto da se priča o naučnim uspjesima Univerziteta u Sarajevu i poboljšanju nastave vode se borbe iz ‘Zadruge’ za upravne i naučne titule ili se preispituju diplome, a da se nikada do kraja ne preispitaju“, počeli su saopćenje iz ove nove političke stranke.

Dotakli su se i sarajevskog fenomena “estradizacije” kriminalaca.

Umjesto da se riješe brojni neriješeni slučajevi kriminala, stvara se atmosfera estradizacije kriminalaca koji često dolaze iz sfere politike, policije i tužilaštva.

Umjesto da sportski klubovi iz Sarajeva igraju međunarodna takmičenja spuštaju se u niže nivoe takmičenja u BiH gdje se ne igra nego međusobno optužuje. Umjesto da posjećujemo mjesta kulture i umjetnosti zatvaraju se i namaštava se da se pretvore u šiša barove i kladionice.

Umjesto da se zdravstvo unapređuje, da postanemo regionalni lider u zdravstvenim uslugama, raspreda se o tome ko je i kada otišao na frizuru od pojedinih doktora“, kazali su iz pokreta “Za nove generacije”.

Podsjetili su sve dosadašnje kantonalne vlasti da je Sarajevo glavni grad Bosne i Hercegovine.

Svi kandidati koji žele postati dio buduće kantonalne vlasti trebaju biti svjesni, Sarajevo je administrativni, kulturni i jednostavno kosmopolitski centar države i njen odraz.

Molimo sve da razgovaramo i borimo se za naklonost birača na konkretnim temama da glavni grad postane predvodnik bolje Bosne i Hercegovine. Nemojmo zatvarati oči pred očitim da primitivizam i provincijalizacija, u prvom redu politike, sramote glavni grad i urušavaju državu za koju se svi kunemo da je želimo sačuvati u našim stranačkim programima“, zaključuju u saopćenju.