Foto: BHRT/ Arhiv

Produžen pritvor opasnom kriminalcu Adnanu Šeraku, do daljnjeg ostaje u KPZ Zenica

Vijeće Općinskog suda u Sarajevu prihvatilo je prijedlog Tužilaštva KS da se Adnanu Šeraku produži pritvor za naredna dva mjeseca.

Ova informacija potvrđena je medijima iz Odjela za odnose s javnošću Općinskog suda u Sarajevu.

Produženje pritvora je zatraženo zbog opasnosti od bijega i ponavljanja krivičnog djela.

Šerak je pritvoren prije mjesec, a tereti se za razbojništvo, protupravno lišenje slobode i nanošenje lakše povrede, a u vezi s događajem u Švrakinom Selu.

Advokat Kerim Čelik jučer je na sjednici zatražio je da se Šeraku izreknu mjere zabrane. On je ukazao da Tužilaštvo nije ponudilo nijedan novi dokaz te da je traženo produženje kako bi se saslušali isti svjedoci.

Osumnjičeni je  doveden u Sarajevo uz jake mjere sigurnosti. Sudski policajci naoružani dugim cijevima doveli su ga iz KPZ-a Zenica, gdje je i vraćen nakon sjednice.

Podsjetimo, prošlog mjeseca u jednom kafiću na području općine Centar, Adnan Šerak je rekao da ne može A. G. unijeti pištolj koji je imao dozvolu nadležnog organa za držanje oružja.

Šerak je kazao muškarcu: “Šta ti misliš da možeš unijeti pištolj“.

Nakon što je A. G. insistirao da mu vrati pištolj Šerak mu je kazao: “Hajde odbaci me kući u Švrakino Selo i daću ti tamo pištolj.”

Muškarac je uspio da se oslobodi nakon što je bio vezan te je otišao u policiju i prijavio napad.

Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo izvršila je pretres kuće Suada Hodžića u Švrakinom Selu, a u kojoj je pretučen muškarac.

Kako saznajemo A. G. nikada nije imao problema s policijom niti ima kriminalni dosje za razliku od njegovih napadača.