Rumunija razbila Zmajeve za kraj Lige nacija, preveliki broj promjena se Petevu obio o glavu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine teškim porazom u Bukureštu okončala je nastup u novoj sezoni Lige nacija.

Rumunija je večeras slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:1, a tako se Ivaylu Petevu obio o glavu preveliki broj promjena koje je napravio u sastavu tima.

Prvi pokušaj na utakmici imali su Rumuni, ali dalekometni šut Olarua nije zabrinuo Vasilja na golu Zmajeva.

Onda se u 12. minuti u šansi našao i Alibec, ali je izblokiran od strane Kovačevića i Šerbečića.

Bosna i Hercegovina je prvu priliku imala u 16. minuti. Tada je Gojak centrirao iz kornera, a Kovačević glavom šutira malo preko prečke!

Uslijedio je jako miran period igre, a u 33. minuti Dedić izvrsno probija po desnoj strani i ulazi u kazneni prostor, potom ubacuje loptu na rub peterca, ali Rumuni otklanjaju opasnost.

U narednom napadu Šarić šutira s ivice kaznenog prostora, lopta se odbija od Demirovića i zamalo da prevari Radua! Golman Rumuna ju je uz dosta napora uspio ukrotiti.

U 38. minuti Rumuni postižu pogodak za 1:0. Jako je loše reagovala odbrana BiH nakon izgubljene lopte Šarića, Bancu dodaje do Mana, a on matira Vasilja za vodstvo Rumuna. Prvobitno je pomoćni sudija signalizirao ofsajd Mana, ali nakon VAR provjere pogodak je priznat jer Man zaista nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Već u 41. minuti moglo je biti 2:0 za Rumune, ali Saničanin je spasio čist gol nakon što je Alibec zaobišao i Vasilja…

Očajno je izgledala odbrana Zmajeva sve do kraja poluvremena, a na svu sreću, Rumuni su propustili još dvije dosta izgledne šanse za postizanje novog pogotka.

Na poluvremenu utakmice Petev pravi dvije promjene i na teren šalje Danilovića i Duljevića umjesto Miličevića i Cimirota, a Duljević u 52. minuti dobro šutira s distance. Ipak, lopta odlazi preko prečke.

Potom u 59. minuti Prevljak izvrsno šutira iz okreta, ali Radu brani njegov udarac, a potom nakon kornera šut glavom Saničanina završava malo pokraj stative!

Bili su Rumuni dugo bezopasni, ali Zmajevi nisu uspjeli iskoristiti svoje šanse da dođu do poravnanja i vrate stvari na početak, pa je uslijedila surova kazna.

Igrala se 73. minuta, a Vasilja je ovaj put matirao rezervista Puscas za 2:0. Četiri minute poslije Zmajevi se vraćaju u igru, a gol je postigao Džeko, koji je u igru ušao u 70. minuti.

U 77. minuti mu je centrirao sjajni Dedić, a Dijamant glavom trese mrežu za 2:1. Ipak, radost BiH nije dugo trajala pošto Rumunija samo minut poslije stiže do trećeg gola.

Jedan šut s lijeve strane brani Vasilj, ali loptu odbija samo do Ratiua, koji je lagano šalje u mrežu za 3:1…

Mogla je Rumunija i do četvrtog gola ubrzo, ali Vasilj dobro brani i spašava svoju mrežu. No, u 86. minuti nam nije bilo spasa.

Fenomenalno je na desnoj strani Camora prevario jednog bh. fudbalera, a potom odigrao povratnu loptu za Puscasa, koji postiže svoj drugi gol na meču i postavlja konačnih 4:1.

Sve u svemu, težak poraz BiH za kraj ipak uspješne sezone u Ligi nacija…