SDA Sarajevo: “Konaković nastavlja stranačko uhljebljavanje”

Sarajevski kantonalni odbor Stranke demokratske akcije oglasio se saopćenjem tvrdeći da lider Naroda i Pravda vrši stranačko “uhljebljavanje” za vrijeme predizborne kampanje.

Dok druge stranke saopćenja medijima koriste za promociju aktivnosti i kampanje, kao i programa rada i planova, SDA stranka koristi za napade na oponente.

Već smo navikli da glavna tema bude ministar saobraćaja Adnan Šteta, ali u posljednje vrijeme meta ovakvih saopćenja je Elmedin Konaković.

“Vlada Kantona Sarajevo, dan pred početak predizborne kampanje za predstojeće Opće izbore, donijela je Odluku o davanju saglasnosti Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo za popunu upražnjenih radnih mjesta.

Ministarstvu kojim preko svoje ministrice Ivane Prvulović “lideriše” Elmedin Konaković, data je saglasnost za popunu devet radnih mjesta, na neodređeno vrijeme“, kazali su iz SDA stranke.

Nazivajući Konakovića “vlasnikom sarajevske koalicije” kazali su da ima “ozbiljne probleme” s univerzitetskim diplomama.

Iako su mediji prošle sedmice objavili dugačku listu Konakovićevih kandidata uhljebljenih u institucijama KS, on ne odustaje od ‘domaćinske i pravednije vlasti’, raspoređujući radna mjesta svojim ‘genetski predodređenim’ stranačkim pristalicama, kojima je NIP ‘samo alat za popravljanje stanja u društvu’.

Ipak, Konakovićeve popravke idu u korist statistike koja prednost daje partijskoj knjižici, a ne univerzitetskoj diplomi, s kojom vlasnik sarajevske koalicije ima ozbiljne probleme“, dodaju iz SDA stranke.

Pozvali su novinare da nastave “češljati” Registar zaposlenih u javnom sektoru.

Pozivamo Vladu da zaustavi predizborno zapošljavanje u institucijama Kantona Sarajevo, a novinare i istraživače da nastave ‘češljati’ Registar zaposlenih u javnom sektoru KS.

Tamo će pronaći još prezimena ‘čistih i neiskvarenih’ stranačkih poslušnika, koji kad porastu žele biti Elmedin Konaković“, zaključuju iz SDA.

Podsjetimo, i prije četiri dana su se iz ove stranke oglasili saopćenjem, a pogodit ćete ni tada ga nisu iskoristili za promociju svog programa.

Kako su tada tvrdili iz SDA stranke “dugačak spisak kandidata i članova NIP-a koji su nakon izbornog neuspjeha zaposleni u institucijama Kantona Sarajevo potvrđuje suštinu političkog djelovanja Elmedina Konakovića i njegove stranke”.

Više od dvadeset njegovih ‘hrabrih i pametnih’, ‘mladih i poštenih’, raspoređeno je na direktorske, pomoćničke i druge pozicije u javnom sektoru Kantona Sarajevo.

Princip je jednostavan: kada ih nisu htjeli izabrati građani, iza njih je stao njihov stranački šef, kako kaže ‘lično i uz supervizora’“, naveli su iz SDA.

Spomenuli su i Kemala Ademovića, prvog zamjenika predsjednika NiP-a, kao i njegovog sina Jasmina Ademovića koji je predsjedavajući Gradskog vijeća.

Konaković nije precizirao je li taj supervizor za uhljebljavanje njegov stranački kolega Kemal Ademović, čiji je “genetski predodređeni” sin postavljen za predsjedavajućeg Gradskog vijeća, dok je njegov otac, politički direktor NIP-a, ponovo na listi za predstojeće Opće izbore.

Za kratko vrijeme svoje vladavine, Konaković i njegovi lažni revolucionari, pokazali su da u najkraćem roku mogu dostići rekorde stranačkog i familijarnog zapošljavanja, a da se to najuspješnije skriva upravo galamom i bukom protiv korupcije i uhljebljavanja.

Konakoviću sve to ne prestavlja problem. Do sada je lažirao svoje obrazovanje i cjelokupnu karijeru, zašto ne bi i političku agendu“, zaključili su iz SDA.