Semir Efendić podržao Željka Komšića, dogovorena postizborna saradnja dvije stranke

Delegacije Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i Demokratske fronte (DF) održale su sastanak na kojem su, između ostalog, dogovorili i postizbornu saradnju ove dvije stranke.

Lideri SBiH i DF-a Semir Efendić i Željko Komšić si na sastanku, između ostalog, govorili i o najavljenom nametanju Izbornog zakona.

Semir Efendić koji je trenutno i načelnik sarajevske Općine Novi Grad istakao je da je tema sastanka bila i zajednički nastup, tačnije, postizbornu saradnju ove dvije stranke kako bi se, prema njegovim riječima, odbranio ustavni poredak i nakon izbora 2. oktobra.

Ni lijevo ni desno, nego pravo! Za državu, za Bosnu i Hercegovinu! Pa kome krivo, kome pravo!”, napisao je Efendić na Facebooku uz fotografiju sa Komšićem koji je na ovogodišnjim Općim izborima kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Može se reći da ova saradnja i nije iznenađenje s obzirom na to da je Stranka za BiH već podržala Željka Komšića u njegovoj utrci za Predsjedništvo BiH, a nedavno je i Hamdija Lipovača, kandidat Stranke za BiH za Parlamentarnu skupštinu BiH trekao da će Krajina svoj glas dati lideru DF-a.

Kada pitaju koga ćete podržati za člana Predsjedništva BiH, rekli smo da nećemo Izetbegovića. Ja ću da glasam za Željka Komšića”, poručio je tada Lipovača.