Tražite inspiraciju za jesenje uređenje doma? JYSK predstavio ideje i nove proizvode za enterijer

Sunčani dani i ljetno vrijeme polako se bliže kraju. Iako hladnije razdoblje znači zamjenu haljina, sandala i kupaćih kostima kaputima i kišobranima, jesenski period sa sobom donosi i veliku inspiraciju za zamjenu namještaja, posebno kada se radi o uređenju doma.

U jesenskim danima nema ništa bolje od uživanja sa svojim najbližima u ugodnom i toplom domu, gdje minimalne promjene u enterijeru mogu da upotpune doživljaj cjelokupne atmosfere.

Ovo su neke od ideja koje mogu da vas inspirišu da svoj dom pretvorite u jesensku oazu, uz samo par povoljnih jesenskih detalja i dekoracija.

U svoju postojeću kolekciju, JYSK je dodao mnoštvo jedinstvenog posuđa uz koje će svaka trpezarija postati omiljeno mjesto za okupljanje porodice oko stola sa ukusnom hranom, ili za druženje sa prijateljima uz toplu šolju kafe ili čaja.

Ovu atmosferu će upotpuniti jedan od noviteta u kolekciji, a to su šolje ovalnog oblika izrađene od glaziranog kamena, idealne za ispijanje nekog toplog napitka u kišnim jesenskim danima.

Šolje se mogu kombinovati sa tanjirima i čašama od stakla, u bojama koje će međusobno savršeno pristajati i biti novi hit detalji u vašem domu.

Ove smo sezone u postojeći asortiman dodali puno jedinstvenog posuđa. Jedan od njih je šolja SVERRE, izrađena od glaziranog kamena, ovalnog oblika.

Šolje kombinujte sa FERDUS tanjirima i SIGBERT čašama od stakla u boji koje savršeno pristaju i ukrasite stol koji će sve oduševiti“, otkrila je Tina Nymann, rukovoditeljica kategorije u JYSKu.

SVERRE šolje savršene su za veliku porciju jesenskog čaja ili kafe, a uvijek ih možete i staviti na otvorenu policu kao zgodan dekorativan detalj koji je uvijek pri ruci.“

Osim kišnih oblaka, jesen donosi i kraće dane pa je ugodno osvjetljenje nešto što će trebati svakom domu.

U našem asortimanu ima i mnogo novih lampi koje će ugrijati enterijer i uljepšati jesenske večeri. Baza svjetiljke izrađena je od zatamnjenog stakla, bambusa ili lana. Jednostavnost boja i dizajn dobro se međusobno slažu.

Skandinavski dizajn te meko i toplo svjetlo omogućuju postavljanje rasvjete bilo gdje u kući, gdje god želimo stvoriti ugodnu atmosferu. Stavite ih na police, stol ili noćni ormarić u spavaćoj sobi i ugasite glavnu rasvjetu u prostoriji“, navode iz Jyska.

Posebno dobro rješenje je prijenosna baterijska lampa HOLGER od stakla boje terakote koja će, osim što štedi energiju, učiniti dom ugodnijim i toplijim.