Video/ Hadžikadić prije četiri godine napustio sučeljavanje, a sada Bećirovića kritikuje za isto

Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva BiH, je i prije četiri godine kandidat za istu funkciju, a tada je napustio sučeljavanje na Federalnoj televiziji.

On je u toj emisiji bio gost sa Amerom Jerlagićem (Stranka za BiH) i Senadom Šepićem (Nezavisni blok), Borišom Falatarom (Naša stranka) i Jerkom Ivankovićem Lijanovićem (Radom za boljitak).

Tada je planirana još jedna emisija u kojoj su trebali gostovati Denis Bećirović, Fahrudin Radončić, Šefik Džaferović, Željko Komšić i Diana Zelenika.

Mirsad Hadžikadić tada nije bio zadovoljan time što se razdvajaju kandidati u dvije emisije, odnosno na one iz već etabliranih i novih stranaka.

Time šalju javnosti poruku koga oni smatraju favoritima, a koga autsajderima, staju na stranu dosadašnjeg sistema, umjesto na stranu promjene, na stranu novca i političkog utjecaja, umjesto na stranu naroda“, kazao je tom prilikom Hadžikadić.

Hadžikadić tom prilikom građanima nije predstavio program, a za istu stvar je optužio sinoć Denisa Bećirovića te dodao da je Bećirović ponizio građane napuštanjem debate.

Podsjetimo, i u programu N1 televizije uživo je spomenuo spornu debatu od prije četiri godine, te je kazao da nije želio biti među “outsider-ima”, jer se ne smatra takvim. Više puta je i ponovio da je najbolji i da mu navodno ljudi na ulici to govore.

Denis Bećirović je večeras ponizio građane Bosne i Hercegovine. Ponizio je medijsku struku, političku profesiju i iznevjerio vlastitu kandidaturu za najčasniju poziciju u jednoj državi. Izetbegović je svojim nedolaskom svakako pokazao šta misli o ljudima koje predstavlja“, poručio je kandidat za Predsjedništvo BiH Koalicije države.