Crnogorci zasluženo nanijeli težak poraz Zmajevima u Skenderiji

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras od Crne Gore u sarajevskoj dvorani Mirza Delibašić, u utakmici drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Gosti mnogo bolje otvaraju utakmicu, uz dva gola Branka Vujovića ostvaruju vodstvo od 1:3. Razlika nastavlja da raste, Crnogorci dižu na 4:10 pogotkom Grbovića u 14. minuti.

Nakon toga Marko Panić veže dva pogotka i Zmajevi smanjuju na 6:10.

Gosti ipak nastavljaju rešetati mrežu našeg tima, koji je imao evidentnih problema da se odbrani, podižu na 8:15 u 33. minuti.

Nije dugo trebalo ni da se odvoje na velikih devet golova razlike (9:17).

Poluvrijeme je zaključeno rezultatom 11:21.

Drugi dio meča naši rukometaši sjajno započinju, smanjuju na sedam golova razlike (15:22) u 32. minuti utakmice, zaključno s pogotkom Hercega.

Zaigrali su Zmajevi i nešto angažovanije u odbrani, ali s nekoliko loše organizovanih napada ipak nisu uspjeli dodatno spustiti prednost gostiju.

Sredinom drugog poluvremena igra bh. tima se ponovo počela raspadati, što Crnogorci koriste i ponovo se vraćaju na 10 golova viška (19:29), a zatim podižu i na +11 (19:30).

Tada je postalo jasno da visok poraz izabranici selektora Irfana Smajlagića ne mogu izbjeći…

Susret je zaključen trijumfom Crne Gore od 25:36.

Ubjedljivo najefikasniji u reprezentaciji BiH bio je Marko Davidović sa 10 golova, kod Crne Gore su se istakli Miloš Vujović i Nemanja Grbović (po sedam).