Dvojica mladića poginula u dvije različite nesreće u BiH sinoć

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila tokom noći na lokalnom putu u Željeznom Polju u mjestu Biljevina, kod Zenice, smrtno je stradala jedna osoba.

Kako je rečeno iz Operativnog centra MUP-a ZDK, u nesreći je smrtno stradao mladić D. M. rođen 2001. godine iz Željeznog Polja.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici PS Žepče uz prisustvo dežurnog tužioca.

U drugoj teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć u 19:10 sati dogodila u mjestu Hrašljani kod Ljubuškog smrtno je stradao 25-godišnji A. J. iz Ljubuškog.

Nesretni mladić je, kako je potvrđeno iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, bio suvozač u automobilu Lexus, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao I. J.(25) iz Ljubuškog, a koji je, pod još neutvrđenim okolnostima sletio s ceste.

Ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški je A. J. nakon ukazane pomoći prevezla u SKB Mostar, gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo.

I. J., je kako su naveli iz MUP-a zadobio ozljede, za sada, neutvrđenog stepena.

Policijski službenici PU Ljubuški su o svemu izvijestili dežurnog kantonalnog tužioc, te na mjestu događaja izvršili očevidne radnje.

Motorno vozilo koje je sudjelovalo u ovoj prometnoj nesreći je izuzeto i smješteno u sabirni centar za vozila radi obavljanja potrebnih vještačenja“, naveli su iz MUP-a ZHK.