Haris Zahiragić promijenio ploču: “SDP je ozbiljna patriotska stranka, a KS je taoc pojedinaca”

Haris Zahiragić, član Predsjedništva SDA, i kandidat za Skupštinu KS gostovao je u emisiji Špica.

Kazao je da je prema preliminarnim rezultatima zadovoljan podrškom njegovih birača.

Nisu još potvrđeni mandati, ovo su preliminarni rezultati. Ličnim rezultatom sam prezadovoljan, radio sam vjerno i marljivo. Nisam mogao ni slutiti da ću imati 32 posto glasova liste SDA, što mi je i motiv i teret više da ne iznevjerim toliku količinu građana koji su dali svoje povjerenje meni i mojim kolegama sa liste SDA“, istaknuo je.

Kako je kazao, Trojka je stala na Ilidži.

SDA je pobjednička stranka na svim nivoima i u svim kantonima gdje je Bošnjačka većina. Uspjeli smo odbraniti tu prvu poziciju, istina, sa nešto slabijim rezultatom nego posljednji put“, naglasio je Zahiragić i dodao da je razloga za to mnogo:

Oni koji su najavljivali da dolaze po nas, stali su tu na Ilidži“.

O tome s kim koalirati, Zahiragić navodi:

Motiv naše kampanje je bio da ih prvo moramo pobijediti, pa onda pozvati sve u pravljenje jednog probosanskohercegovačkog bloka koji treba štititi državu u veoma teškim vremenima koja su pred njom.

– SDA će pozvati sve ozbiljnije probosanske stranke da napravimo jednu koaliciju koja bi za rezultat imala sigurnu funkcionalnost svih nivoa vlasti, kao i zaustavljanje međusobnog patriotskog sukoba, opasnog po društvo i državu“, kazao je.

Smatra da bi SDA trebala i dalje da se drži blisko s Demokratskom frontom.

Gospodin Željko Komšić pokazao se kao čovjek koji je u teškim trenucima stajao na braniku države zajedno sa nama, s tim u vezi mislim da bi SDA trebala ostati u koaliciji sa DF-om“, kazao je Zahiragić.

Za SDP Zahiragić kaže da je ozbiljna patriotska stranka i da rezultatom najveća stranka predstavlja vezivno tkivo BiH, istaknuvši da u njoj postoji dovoljan broj odgovornih ljudi kojima je borba za državu preča od ideoloških razmirica.

KS je taoc pojedinaca“, poručio je.