Jedna osoba ranjena u pucnjavi u kultnom ugostiteljskom objektu “Čajdžinica Džirlo”

U popularnom sarajevskom ugostiteljskom objektu “Čajdžinica Džirlo” sinoć je došlo do pucnjave.

Ovaj ugostiteljski objekat je i jedan od najpopularnijih među turistima, a redovno ga spominju i brojni svjetski mediji u reportažama o glavnom gradu.

Jedna osoba zadobila je povrede, ali srećom radi se o lakšim tjelesnim povredama.

Nije poznato ko je počinilac ovog djela.

Dana 20.10.2022. godine u 19:05 sati, obaviještena je PU Stari Grad da je u ugostiteljskom objektu ‘Čajdžinica Džirlo’, ulica Kovači, općina Stari Grad Sarajevo, iz vatrenog oružja, od strane NN lica povrijeđeno lice J. O., rođen 1971. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se izvrši uviđaj i poduzmu sve mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela iz člana 323. i 173. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti i Lahka tjelesna povreda).

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela“, navedeno je iz MUP-a KS.