Namjerno zapaljen automobil u Boljakovom Potoku, uhapšen stariji muškarac

Tokom jučerašnjeg u sarajevskom naselju Boljakov Potok gorilo je motorno vozilo marke “VW Polo”. 

Srećom, nije bilo povrijeđenih, ali je nastupila materijalna šteta.

Iz MUP-a KS navode da je uhapšena jedna osoba za koju se sumnja da je namjerno izazvala požar.

Dana 23.10.2022. godine u 17:05 sati, obaviještena je PU Novi Grad da je u garaži, ulica Smaila Šikala, općina Novi Grad Sarajevo došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke ‘VW Polo’, vlasništvo N. V. iz Sarajeva.

Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a.

Radeći na dokumentovanju navedenog događaja, policijski službenici su istog dana u 18:30 sati, pronašli i lišili slobode lice Z. V., rođen 1959. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti).

Osumnjičeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim licem“, naveli su iz MUP-a KS.