Uhapšena trojica mladića koji su opljačkali djecu u Malom parku kod Predsjedništva

Tri mlađa muškarca koja se dovode u vezu s pljačkom dva maloljetnika i jednog djeteta u Malom parku prekoputa Predsjedništva BiH uhapšena su jučer.

Radi se o M. D., rođen 2004. godine u Sarajevu, R. B., rođen 2004. godine u Sarajevu i E. K., rođen 1999. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništva izvršeno dana 22.10.2022. godine oko 19:30 sati u ‘Malom parku’, ulica Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, na štetu dva mldb. lica i jednog djeteta, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su dana 23.10.2022. godine u 16:45 sati lišili slobode lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela.

Radi se o: M. D., rođen 2004. godine u Sarajevu, R. B., rođen 2004. godine u Sarajevu i E. K., rođen 1999. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

Prilikom pretresa kod R. B. i E. K. su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvšenjem pomenutog krivičnog djela.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se se dalja kriminalistička obrada nad navedenim licima“, naveli su iz MUP-a KS.