Poznati detalji teškog udesa na Bjelašnici: Vozačica (70) pokupila porodicu autom, majka i dijete završili u bolnici

Na planini Bjelašnici je danas došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je povrijeđena jedna cijela porodica, uključujući i dvoje maloljetne djece.

Do nesreće na planini došlo nešto prije 14 sati, kada je automobil udario četiri pješaka, među kojima je bilo i dvoje male djece.

Kako je sarajevska policija danas saopćila majke je zadobila teške tjelesne povrede, te je zadržana na bolničkom liječenju.

Tri ostala člana porodice su zadobila lake povrede, ali je jedno dijete rođeno 2013. godine zadržano u bolnici.

Dana 16.10.2022. godine u 13:35 sati, na kolovozu kružnog toka ‘BABIN DO’, općina Trnovo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na trotoar pješaka: N. I., rođen 1984. godine u Sarajevu, L. I., rođena 1984. godine u Sarajevu i dvoje djece rođeno 2013. i 2017. godine, svi nastanjeni u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke “Hyundai”, reg. oznaka O40-A-218, kojim je upravljala vozač J. A., rođena 1952.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja L. I., a ljekarska pomoć joj je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za neurohirurgiju zadržana na daljem liječenju.

Lakše tjelesne povrede su zadobili pješak N. I. i dvoje djece, nakon čega je N. I. i dijete rođeno 2017. godine upućeni na kućno liječenje, dok je dijete rođeno 2013. godine zadržano na Klinici za dječiju hirurgiju“, naveli su iz MUP-a KS.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.