Tri teške saobraćajne nesreće u subotu: Maloljetnik se BMW-om zabio u zgradu u centru Sarajeva, povrede opasne po život…

Tri teška saobraćajna udesa dogodila su se ovog vikenda, tačnije u subotu. 

U izvještaju koji je objavio MUP KS možemo vidjeti svašta, od vožnje maloljetnika koji u centru Sarajeva BMW-om sletio s ceste, teške tjelesne povrede opasne po život, lake povrede…

Zabili se u drvo u Buća Potoku

Prvi udes dogodio se u 01:45 sati u subotu na kolovozu ulice Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo.

Tom prilikom došlo je do skretanja van kolovoza, a zatim do udara u stablo drveta, putničkog motornog vozila marke “Peugeot 307”, reg. oznake O59-T-798, kojim je upravljao vozač S. A., rođen 2004. godine. iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je putnica T. L., rođena 2003. godine iz Sarajeva, a ljekarska pomoć joj je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na daljem liječenju.

Lake tjelesne povrede zadobili su putnici u navedenom vozilu I. E., rođena 2004. godine, S. E., rođena 2004. godine i Đ. E., rođen 2004. godine, svi nastanjeni u Sarajevu, a ljekarska pomoć im je ukazana u UKC u Sarajevu, nakon čega su upućeni na kućno liječenje“, naveli su iz MUP-a.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Maloljetnik se BMW-om zabio u zgradu u centru Sarajeva

U jutarnjim satima istog dana, u 09:35 sati, na kolovozu ulice Mula Mustafe Bašeskije, općina Stari Grad Sarajevo, dogodila se sobraćajna nezgoda, o čemu smo i ranije pisali.

Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu van kolovoza i udara u zid poslovnog prostora, putničkog motornog vozila marke “BMW”, reg. oznake J03-K-081.

Vozilom je upravljalo maloljetno dijete rođeno 2006.godine prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je putnica H. A., rođena 2003. godine iz Sarajeva, a ljekarska pomoć joj je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržana na daljem liječenju.

Lakše tjelesne povrede zadobio je putnik-mldb. lice rođeno 2006. godine, koje je nakon ukazane ljekarske pomoći upućeno na kućno liječenje.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na dokumentovanju navedene sobraćajne nezgode“, navode iz MUP-a.

Vrijedi napomenuti i da su samo dan ranije maloljetnici povrijeđeni na Ilidži kada su magistralom vozili Quad i sjetjeli s puta.

Povrede opasne po život

U poslijepodnevnim satima u subotu, tačnije u 16:40 sati, na kolovozu magistralnog puta M-17, u mjestu Bužine i Kazine bare, općina Hadžići, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “VW Golf 4”, reg. oznaka K49-T-070, kojim je upravljao vozač K. E., rođen 1986. godine, nastanjen u Hadžićima i putničkog motornog vozila marke “VW Golf 6”, reg. oznaka M20-O-098, kojim je upravljao vozač A. A., rođena 1988. godine, nastanjen u Hadžićima.

U ovoj soabraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je vozač K. E., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju.

Lakše tjelesne povrede je zadobila vozač A. A.,, koja je nakon ukazane ljekarske pomoći u UKC u Sarajevu, upućena na kućno liječenje“, naveli su iz sarajevske policije.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.