Foto: N1

Arijana Memić: “Sedam godina crkavamo da dođemo do pravde, ovako će biti svima dok je nepravednih sudija”

Arijana Memić, sestra stradalog Dženana Memića, obratila se nakon izricanja presude Zijadu Mutapu i drugima, a koje je sudsko vijeće Suda Bosne i Hercegovine kojim je predsjedavao Branko Perić oslobodilo.

Kazala je da će svima biti ovako dokle god je nepravednih i korumpiranih sudija.

Oni nisu časni, nisu pravedni. A mi ćemo svi, vi, oni, ja doći pred jednog najpravednijeg sudiju. Kada pred njega dođu, teško se njima za ovoliku nepravdu. Sedam godina crkavamo da dođemo do pravde. Dokazi su tu, nisu mediji prenosili svoje želje već dokaze. Ovi ljudi su ovdje jer postoje dokazi. Protiv njih.

Dok je nepravednih sudija, korumpiranih i nesposobnih, ovako će nam svima biti. Svaki put kada su nam poturili nogu, mi smo bili jači. Poručujemo odavde, tek sada će da vide ko smo i šta smo i koliko imamo snage.

Hvala dragom Bogu imamo i mi ćemo istrajati. Molim vas sve da pratite ovaj slučaj do kraja, da pratite našu borbu samo objektivno, kako jeste da prenosite. Javnost molim da ostane uz nas. ovo će biti duga i teška borba, ali nema odustajanja jer kada bismo odustali mi bismo izdali Dženana, a znamo da on vjeruje u nas i nećemo ga izdati”, rekla je Arijana.

Nakon izricanja oslobađajuće presude u predmetu Zijad Mutap i drugi, brojnim okupljenim ispred sudnice Suda BiH, a odakle je izbačen, obratio se i otac tragično stradalog Dženana Memića.

Citirao je Đorđa Balaševića i poručio da porodica neće odustati.

Neka se okuša hor torokuša, ja sam babin sin jedinac, mater svima ko god i šta god pokuša. Nisam se razočarao, nije ovo prvi put Sudu BiH da oslobađa optužene.

Ovo je u jednu ruku namjerno urađeno Tužilaštvu BiH. Tužioci su život svoj dali da ovo dokažu. Hvala Gordani Tadić i Milanku Kajganiću”, izjavio je.

Porodica, poručio je, zasigurno na ovome neće stati. Zahvalio se ogromnoj podršci u borbi. Poručio je građanima da ne smiju ostati razočarani.

Poruka ilidžanskim begovima i ratnim profoterima. Doći ćemo po njih sigurno. Ne mogu ubiti a da ne odgovaraju. Još je jak ovaj sistem a samim tim i Branko Perić. Zašto Alisinog oca nikada nije interesovalo ko je ubio Alisu?”, upitao je.

I okupljeni građani su Memiću poručili isto – da nema stajanja.