Danas i narednih dana pretežno oblačno vrijeme s povremenim padavinama

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, dok je lokalno je registrovana slaba kiša.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati iznosile su: Bjelašnica 2; Sokolac 4; Drvar 6; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 7; Bugojno, Doboj, Ivan Sedlo, Jajce, Livno, Sarajevo i Zenica 8; Grude i Trebinje 11; Stolac 12; Mostar 13; Neum 14 °C.

Danas će prije podne biti pretežno oblačno vrijeme, lokalno može pasti malo kiše u jutarnjim satima. Kratkotrajno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Novo naoblačenje tokom noći na srijedu, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 °C, na jugu zemlje do 18 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 °C.

Sutra, u srijedu, u Bosni i Hercegovini također oblačno vrijeme. Prije podne kiša uglavnom na području Hercegovine i slabije padavine na području Krajine i jugozapadu Bosne.

U drugom dijelu dana padavine se šire na cijelu zemlju. Vjetar slab južnog smjera. Tokom noći na četvrtak vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9 °C, na jugu zemlje do 13 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 °C.

U četvrtak prije podne oblačno sa prolaznom kišom sa zapada prema istoku zemlje. U jutarnjim satima prestanak padavina prvo na području Krajine, a do sredine dana i u ostalim područjima. Na vrhovima planina će padati i snijeg.

U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 °C, na jugu zemlje od 9 do 13 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13 °C, na jugu zemlje do 17 °C.

U petaku Bosni i Hercegovini se očekuje novo naoblačenje koje će usloviti kišu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6 °C, na jugu zemlje do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13 °C, na jugu zemlje do 16 °C.