Danas pretežno oblačno vrijeme uz povremenu slabu kišu, slab snijeg u višim dijelovima

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja.

Temperature zraka izmjerene u 07 sati iznosile su: Bjelašnica -2; Drvar 1; Bihać, Sokolac 2; Jajce, Prijedor, Sanski Most 3; Banja Luka, Ivan Sedlo 4; Bugojno, Livno 5; Doboj, Gradačac, Srebrenica, Tuzla, Zvornik 6; Bijeljina, Sarajevo, Zenica 7; Grude, Široki Brijeg, Trebinje 9; Mostar, Stolac 10; Neum 11 °C.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom. Na planinama i u nižim područjima sjeverozapadne Bosne se očekuje slab snijeg ili susnježica, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini južni. Dnevna temperatura od 3 do 8, na jugu od 10 do 14 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom povremeno. Dnevna temperatura oko 9 °C.

Upozorenje samo za jedan grad

Žuti meteoalarm upaljen je samo za regiju Trebinja i to zbog jakih udara vjetra do 40 km/h.

Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar“, glasi upozorenje.

Za ostale gradove u Bosni i Hercegovini nema aktivnih meteoalarma.

I narednih dana oblačno vrijeme, idemo u prvi “minus”

U četvrtak, sutra, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. U Hercegovini pretežno sunčano.

U ranim jutarnjim satima u nizinama istočne i sjeveroistočne Bosne je moguća slaba kiša, a u višim susnježica ili slab snijeg.

Vjetar uglavnom slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 15 °C.

U petak pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom.

Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 15 °C.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima slaba kiša se očekuje u nizinama, a u višim područjima susnježica ili slab snijeg.

Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 4 do 9, na jugu do 12 °C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom u nizinama, a u višim područjima sa susnježicom ili snijegom. Tokom dana padive slaba i postepeno prestaju. U Hercegovini poslije podne djelimično razvedravanje.

Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 °C.