Elmedin Konaković: “SDA laže da ima većinu u Domu naroda FBiH, zovu zastupnike tvrdeći da je sve završeno”

Nakon što su se pojavile špekulacije o tome da je SDA okupila većinu u Domu naroda FBiH, na društvenim mreža oglasio se Elmedin Konaković.

Kako kaže, sve što se radi je “velika laž”, kao i da je već viđen scenario.

Režimski mediji pišu kako je SDA ”završila” ruke u klubu Bošnjaka u Domu naroda PFBiH. Tajkuni režima nakon takvih tekstova zovu zastupnike da se pridruže, govoreći da je sve već završeno.

Federalni premijer koristi svoju funkciju i vrši pritisak na zastupnike, nudi i obećava, u ekipi za ‘lobiranje’ su još Voloder i Branković. Sve je naravno velika laž, spinovanje i već vidjen scenarij, KOS-ovsko/mafijaški“, naveo je Konaković.

Dodaje da su to uspjeli samo u TK, gdje su “slomili” dva zastupnika i nigdje im to više ne uspjeva.

Istina je da su većine u skoro svim kantonima dogovorene, onako kako treba, pregovaraju lideri stranaka i sporazume odobravaju stranački organi. Osam stranaka opozicije ima dogovor o koaliranju, očekuje se tokom sedmice potvrda organa SBiH-a.

Vrlo brzo počinju ozbiljni pregovori sa parlamentarnim strankama o uspostavi vlasti na državnom nivou i na nivou Federacije BiH. Istina je i da je tužilaštvima upućeno nekoliko krivičnih prijava protiv ovih bandita koji bi državom da upravljaju kupujući i prepadajući zastupnike“, napisao je Konaković.

Smatra da su zaneseni svojim lažima ubrojali tu lažnih 12 ruku koje idu u žrijeb, iz Livna i Posavine, a možda i još jednog kantona gdje je situacija neizvjesna.

Ne govore o tome kako nemaju potrebne proste većine u Domu naroda i Predstavničkom domu PFBiH, ni blizu nisu. Lažu sebe, lažu javnost, lažu zastupnike. Lažu jer hoće još četiri godine da kradu. Nećete više, dosta vas je“, zaključio je Konaković.