Fotografija koja je osvojila svijet: Rudar pravo s posla odveo sina na utakmicu

Fotografija s utakmice američke univerzitetske košarkaške lige obišla je svijet.

Za Kentucky Wildcatse, jednu od najboljih ekipa u državi, navijali su otac i sin, s tim da je otac bio vidno umoran i zaprljan od rada u rudniku.

Trener Wildcatsa, legendarni John Calipari, objavio ih je na svom Twitteru.

Američki san moje porodice počeo je u Clarksburgu, u rudniku ugljena, tako da me ova fotografija podsjeća na dom.

Ono što su mi rekli je da je ovaj čovjek nakon svoje smjene požurio kući po sina kako bi ga mogao odvesti na utakmicu. Ne znam ko je on, ali imam VIP ulaznice za njega i njegovu porodicu”, napisao je Calipari na Twitteru.

Njegovo ime je Michael McGuire, a njegov sin zove se Easton. Michael radi u rudniku ugljena u gorju Appalachian, a Eastonu je ovo bila prva utakmica sveučilišne košarke.

Sve je za Fox komentirala Michaelova supruga Mollie.

Čula sam se s njim, kad je nazvao, rekao je da neće imati vremena za tuširanje ili ću propustiti veći dio utakmice s Eastonom.

Kupili smo ulaznice da bismo prisustvovali utakmici, to bi bila prva utakmica koledža u Kentuckyju kojoj je Easton ikada prisustvovao”, rekla je Michaelova supruga.

Imao sam izbor. Ili idi odmah na utakmicu ili propusti poluvrijeme, idi kući i istuširaj se”, objasnio je Michael, čija je priča završila na brojnim sportskim portalima širom svijeta.

On nije toga bio svjestan sljedeći dan jer je radio, no, kako kaže, na putu kući je shvatio koliko mu je ljudi poslalo poruku te da je postao hit na internetu.