Milorad Dodik: “Komšić je za prvu neslužbenu posjetu u inostranstvu izabrao Banju Luku”

Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik ponovo je na Twitteru napao člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Njegov status prenosimo u cjelosti:

“Zanimljivo je da je Željko Komšić za prvu neslužbenu posjetu u inostranstvu izabrao Banju Luku. To je najobičniji provokator i folirant, koji nema šta da traži u Banjoj Luci.

Bolje da je otišao u Livno, umjesto što nas provocira i vrijeđa.

Muslimani su ga podmetnuli u Predsjedništvo da tamo glumi lažnog Hrvata i pravi samo štetu.

Za ove četiri godine mogao sam se uvjeriti da je duboko ostrašćen u mržnji prema svemu što je srpsko i hrvatsko i da je štetočina, koja svojim pristupom najviše doprinosi raspadu Bosne.

BiH ne može uspjeti na provokacijama Komšića i sličnih, koji se danas okupljaju po Banjoj Luci obilježavajući nepostojeći praznik.

Jedini način da se produži opstanak BiH je da se poštuje unutrašnji dogovor tri konstitutivna naroda i da se uvažavaju njihovi stavovi.

Ne postoji nikakvo ljepilo intervencija međunarodnog faktora koje će sastaviti i zalijepiti raspalu Bosnu dok se narodi u njoj ne dogovore i to svi moraju da shvate.

To nepoštovanje stranaca vidimo i danas, dok šalju licemjerne čestitke za nepostojeći dan, iako dobro znaju da ova zemlja nema zakon o praznicima.

Takav njihov pristup drži ovu BiH zarobljenom i doprinosi da je svakim danom ima sve manje.

U takvim okolnostima, jedina trajna i sigurna činjenica je Republika Srpska, koja je budućnost, a upitno je da li će u toj budućnosti biti BiH”, napisao je Dodik na Twitteru.

Podsjećamo, Komšić će večeras u Banjoj Luci prisustvovati proslavi Dana državnosti BiH.