PU splitsko-dalmatinska

Mladog policajca u Splitu udario vozač dok je bio na dužnosti i pobjegao, ljekari mu se bore za život

Dvadesetogodišnji policajac sinoć je teško stradao u Ulici Domovinskog rata u Splitu.

To se dogodilo oko 00:50 sati.

On je tokom obavljanja nadzora i kontrole saobraćaja izdao naredbu za zaustavljanje automobila, ali za sad nepoznati vozač se oglušio te je bez usporavanja ili zaustavljanja nastavio vožnju i automobilom udario policajca, a potom pobjegao.

Mladom policajcu je ljekarska pomoć pružena u bolnici, gdje je utvrđeno da je zadobio teške i po život opasne povrede, zbog čega je zadržan u bolnici na daljem liječenju.

Te informacije dala je policija navodeći da je o događaju obaviješten zamjenik kantonalnog državnog odvjetnika.

Na mjestu događaja je obavljen uviđaj i u toku je kriminalističko istraživanje.

Splitska policija intenzivno traži za muškarcem koji je u samo centru grada automobilom teško ozlijedio policajca.

Prema neslužbenim informacijama, postoje indicije da bi se policajac mogao izvući jer se ne radi o povredama glave.

Prema istrazi koju su dosad proveli, policija je u potrazi za još nepoznatim vozačem crnog Golfa čije su fotografije objavili.

Molimo sve građane koji imaju podatke o vozilu na fotografijama, odnosno imaju informacije o identitetu vozača koji je upravljao vozilom da odmah kontaktiraju policiju na broj 192 ili osobno pristupe u najbližu policijsku postaju”, napisali su u apelu.

O svemu se oglasio i Sindikat policije:

Sindikat policije Hrvatske oštro osuđuje novi napad na policijskog službenika, koji se dogodio noćas u Splitu. Naime, dvadesetogodišnji prometni policajac zadobio je teške i po život opasne ozljede jer ga je nepoznati vozač pregazio vozilom kad ga je pokušao zaustaviti. Napadač je potom pobjegao.

SPH uporno upozorava da su kazne za napade na policijske službenike preblage i nemaju željeni preventivni učinak, kako bi se dodatno smanjio broj takvih napada. Ponovno apeliramo na pooštravanje kazni za napad na policijske službenike. Također, napadi motornim vozilom poput ovog trebaju se kvalificirati kao pokušaj ubojstva, na što ukazuje i težine ozljeda.

Ozlijeđenom kolegi želimo brz oporavak, a policijskim službenicima koji provode kriminalističko istraživanje da pronađu počinitelja u što kraćem roku.

Također, molimo svjedoke očevice ovog napada, ako postoje, da se jave Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj s informacijama kojima raspolažu.”