Muriz Memić nakon što su Zijad Mutap i Hasan Dupovac podnijeli krivičnu prijavu: “Malo su se osilili!”

Muriz Memić otac ubijenog Dženena potvrdio je da je i on čuo da su Zijad Mutap i Hasan Dupovac podnijeli krivične prijave protiv njega.

Kazao je da je to očekivano, ali da ne zna zašto su to uradili.

“Čuo sam i ja za to. Očekivano je to nakon ovakve presude, ali ne znam zašto. Ja sam njih viđao svaki četvrtak, to su pomagači ubica, saučesnici ubistva i nikad ni riječ im nisam rekao, niti sam im prišao, niti sam im se obratio, ne znam zašto me prijavljuju”, kazao je Memić za Avaz.

Dodao je da je navodno prijavljen zbog ugrožavanje sigurnosti.

Navodno je zbog ugrožavanja sigurnosti, ali svi znate da ja ni mrava ne bih zgazio, to se može provjeriti i u komšiluku. Jedino što opet moram reći je da sam vrhovni sudija i da se nedam zezati.

Niko me nije obavijestio o prijavama, ni policija. Ovo je očekivano sad, malo se osilili, mada još nije pravosnažna presuda, ali eto imaju dobre savjetnike“, zaključuje Memić.

Prijave su uslijedile nakon oslobađajuće presude Suda BiH.

Zijad Mutap je podnio krivičnu prijavu u Policijskoj upravi Ilidža, a Hasan Dupovac u Policijskoj upravi Hadžići.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine prošle sedmice donio je prvostepenu presudu kojom su Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobođeni optužbe.

Teretili su se da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

Oslobađajuću presudu je obrazložio sudija Branko Perić.