Oglasila se kćerka starice koju su šamarale medicinske sestre u domu za stare

Kosovska policija uhapsila je tri osobe osumnjičene za fizičko nasilje nad starijom ženom, a njima je određeno im zadržavanje od 48 sati, prenosi Radio Slobodna Evropa na albanskom.

Kćerka starice koja je fizički napadnuta u domu za stare u Peći, u emotivnoj izjavi, rekla je da je šokirana time što je doživjela njena majka, prenosi televizija “Dukađini”.

Žaneta Nura, u direktnom uključenju sa novinarkom Editom Dolji, dala je detalje u vezi sa slučajem koji se dogodio njenoj majci, rekavši da ju je posjećivala jednom ili dva puta sedmično, prenosi Nova.rs.

Nura navodi da je prije četiri dana, tokom posjete domu za stare, primijetila znake na licu majke, ali da nije mogla da povjeruje da to potiče od radnika Doma.

Posjećivala sam je barem jednom ili dva puta nedjeljno, a prije četiri-pet dana vidjela sam tragove na licu, ali nisam mogla da povjerujem da bi u takvom domu to moglo da dođe od radnika. Automatski sam izvukla majku odatle, a sada se nadam da će pravda biti zadovoljena, a slučaj rasvijetljen. Desilo se mojoj majci, ali hajde da se ne desi drugima“, izjavila je.

Primijeniti silu nad sedamdesetogodišnjom ženom… Tri sestre, jedna joj je držala ruke, dok su joj se druge smijale – to je kraj svijeta. Veoma sam potresena“, nastavlja Nura.

Kćerka žene koju su maltretirale medicinske sestre kaže da će učiniti sve što je u njenoj moći kako bi pravda bila zadovoljena.

Podsjećamo, dvije žene, koje su inicijalno uhapšene, osumnjičene su za krivično djelo “napad“, dok je treća osoba, koja je uhapšena kasnije tokom dana, osumnjičena za djelo “neovlašćeno fotografisanje ili snimanje“.

Kosovska policija je saopštila da su identifikovali dvije osumnjičene žene, nakon što se video proširio društvenim mrežama 2. novembra.

Na snimku se vidi radnica doma za stare kako zlostavlja stariju ženu, prenosi Euronews.

Medicinska sestra Aurona Peljaj rekla je policiji da se „branila“ od 70-godišnje žene, iako je u videu bilo jasno da starica čak nije ni imala dovoljno snage da se brani od Peljajeve, koja ju je udarala u lice i stomak.

U dugačkom tekstu koji je objavio Sinjali, navodi se da je Peljajeva pravdala svoje ponašanje tvrdnjom, da ju je “ona (starica) prva napala“, jer je bila agresivna.