U Sarajevu gorila dva automobila

Tokom jučerašnjeg dana u Kantonu Sarajevo zabilježena su dva požara na motornim vozilima.

Srećom, nije bilo povrijeđenih niti u jednom požaru, ali je nastupila materijalna šteta.

Dana 02.11.2022. godine u 14:15 sati, u službene prostorije PU Ilijaš pristupio je A. D. i prijavio da je navedenog dana oko 00:00 sati u mjestu Malešići, općina Ilijaš došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke ‘Audi A8’, koje isti koristi.

Požar je ugašen od strane korisnika. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja“, naveli su iz MUP-a KS.

Drugi slučaj dogodio se u Vogošći, a kako policija navodi do požara je došlo zbog neispravnosti vozila, odnosno kratkog spoja na elektroinstalacijama.

Dana 02.11.2022.godine u 01,20 sati, obaviještena je PU Vogošća da je u ulici Ravne, općina Vogošća došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke ‘Citroen’, vlasništvo M. H. iz Sarajeva. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a koji je izjavio da je do požara došlo usljed kratkog spoja na elektroinstalaciji. Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenog događaja“, navode iz MUP-a KS.