Policija zatekla mladića kako pljačka kuću na Vratniku, prilikom bježanja odbacio pištolj

U poslijepodnevnim satima jučer prava drama odigravala se u sarajevskom naselju Vratnik.

Naime, mladić 2002. godište pljačkao je kuću, a u tome ga je spriječila sarajevska policija koja ga je zatekla na djelu.

Kada je pokušao da pobjegne policiji od sebe je odbacio pištolj.

Policija ga je ipak uspjela uhvatiti i kod njega je pronašla još i pet metaka.

Po svemu sudeći u sve su umiješana i dva maloljetnika koji su ispitani u svojstvu osumnjičenih.

Dana 15.11.2022. godine u 15:30 sati, policijski službenici PU Stari Grad lišili su slobode lice I. S., rođen 2002. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 287. stav 1. u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Teška krađa u pokušaju) i člana 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo.

Isti je u ulici Požegina, općina Stari Grad Sarajevo, zatečen na izvršenju krivičnog djela teške krađe u pokušaju u kuću vlasništvo N. P. iz Sarajeva. Prilikom pokušaja bijega navedeno lice je od sebe odbacilo pištolj nepoznate marke i kalibra, koji je izuzet radi potrebnih vještačenja, a kod osumnjičenog je pronađeno i oduzeto pet metaka.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a I. S. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Također, na licu mjesta zatečena su i dva maloljetna lica koja su po uputama dežurnog tužioca, u skladu sa zakonom, ispitana u svojstvu osumnjičenih.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutih krivičnih djela“, naveli su iz MUP-a KS.