Foto: HŠK Zrinjski

Poznati detalji samoubistva fudbalera Zrinjskog: Zakoračio preko balkona, pokušala ga spriječiti prijateljica

Nakon tragične vijesti koja je jutros potresla javnost o tome da je samoubistvo skokom sa osmog sprata zgrade u Mostaru počinio Karim Gazzetta, nogometaš Zrinjskog, iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona kazali su da je naložena obdukcija tijela koja će biti obavljena u srijedu.

Također, kako su naveli za Avaz naložene su sve druge neophodne mjere i radnje, ali više informacija nam nisu mogli dati.

U Upravi Zrinjskog, kao i u cijelom Klubu su u šoku i u nevjerici.

Ništa tokom jučerašnjeg dana kada je sa svojim kolegama proslavljao pobjedu nad Borcem iz Banje Luke nije slutilo na to da će nesretni 27-godišnjak oduzeti sebi život, piše Avaz.

Tako je i na večeri koja je sinoć organizirana nakon utakmice kojom je Zrinjski ovjerio titulu jesenjeg prvaka Premijer lige BiH sve proteklo, saznajemo, u odličnoj atmosferi.

S druge strane u policiji su jutros, odmah nakon uviđaja, ispitali osobe koje su s mladićem sinoć bile u njegovom stanu u zgradi “Orka” gdje je živio otkako je ljetos stigao u mostarski klub iz švicarskog Xamaxa.

Podsjetimo, iz MUP-a HNK su jutros potvrdili da je, prema izjavi svjedoka Gazeta skočio sa osmog sprata zgrade.

Kako saznaje ista medijska kuća, s njim u stanu su bile dvije Francuskinje, od kojih je jedna njegova prijateljica i jedna muška osoba.

Nakon druženja, Gazeta je ostao u stanu sa svojom prijateljicom, a prema dosadašnjim informacijama iz izvora bliskih istrazi, s balkona je skočio nedugo nakon odlaska drugog para.

U jednom trenutku, prema dosadašnjim prikupljenim informacijama, nesretni mladić je istrčao na balkon i zakoračio preko ograde, nakon čega ga je prijateljica pokušala odvratiti od tog čina.

Nažalost, u tome nije uspjela. I, ona je saznajemo, u velikom šoku, a za sada ništa ne upućuje na to da, eventualno, ima elemenata krivičnog djela.