Pucnjava kod Vijećnice, muškarac zadobio povrede opasne po život

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćeno je da je jučer ujutro oko 5:25 sati od strane ZZHMP KS putem telefona, obaviještena Policijska uprava Stari Grad, da je u ulici Brodac jedno lice zadobilo povrede upotrebom vatrenog oružja.

Na lice mjesta upućena je patrola koja je u ulici koja se nalazi pored sarajevske Vijećnice zatekla ljekare Hitne poći koji su zbrinjavali ranjenog D. A. (34) iz Sarajeva.

Na licu mjesta je konstatovano da je lice zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život, ali je trenutno stabilno.

Nakon pružene ljekarske pomoći prevezen je na KUM KCUS-a, na Odjeljenje klinike za anesteziju i reanimaciju. Od strane dežurnog doktora, konstatovano je da se lice trenutno nalazi u besvjesnom stanju sa teškim povredama opasnim po život, ali da je stanje trenutno stabilno.

O navedenom obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je zajedno sa ekipom MUP-a KS, izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem“, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog dogadaja, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Odjeljenje za krvne, seksualne i ratne zločine MUP-a KS, istogt dana u 15:30 sati, uhapsili su O. H. (28) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio izazivanja opće opasnosti te krivično djelo iz člana 74. ZONDINOM-a

Uhapšeni je predat u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.