Rano jutros u Sarajevu izgorio BMW, policija vrši uviđaj

U naselju Rosulje u Vogošći jutros je došlo do požara na vozilu marke BMW.

Potvrđeno je to medijima iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Dežurni operater je kazao da su dojavu o zapaljenom automobilu u ulici 24. juna dobili oko 6:30 sati, te da je uviđaj još u toku.

Brzom intervencijom vatrogasaca, požar je stavljen pod kontrolu i spriječeno je njegovo širenje. Nije bilo povrijeđenih.

U posljednje vrijeme zabilježeno je više požara na motornim vozilima, a za nekoliko je potvrđeno da su uzrok neispravne elektroinstalacije.

Najviše pažnje javnosti privukao je veliki požar koji je zahvatio dvije kuće i jedan automobil u sarajevskom naselju Širokača.

Sarajevska policija objavila je detalje kako je došlo do požara.

Naime, požar je počeo na automobilu marke VW Touran koji je bio parkiran u garaži, a onda se proširio na dvije porodične kuće.

Srećom povrijeđenih osoba nije bilo, ali je na automobilu i kućama nastava velika materijalna šteta.

Dalje iz MUP-a navode i da je poznat uzrok požara.

Dana 05.11.2022. godine u 19:05 sati obaviještena je dežurna služba PU Stari Grad da je u ul. Harbina, područje općine Stari Grad Sarajevo, došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke VW Touran, reg. oznaka T65-A-084, vlasništvo B. M., a koji se potom proširio na dvije porodične kuće vlasništvo B. M. i M. S. iz Sarajeva.

Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je požar lokalizovan u 19:50 sati od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom je na vozilu i objektim nastala materijalna šteta, a povrijeđenih lica nije bilo.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, uz angažman sudskog vještaka PPZ struke.

Preliminarnim nalazom je utvrđeno da je do požara došlo usljed kratkog spoja na instalacijama pomenutog vozila. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja“, navode iz MUP-a KS.