Foto: FIBA

Razija Mujanović nakon novog teškog poraza Zmajica: “Uskoro će javnost biti upoznata sa opstrukcijama”

Ženska košarkaška reprezentacija BiH doživjela je težak poraz u trećem kolu kvalifikacija za Eurobasket. Poražene su Zmajice od Njemačke rezultatom 97:58.

Ovaj tim je ne tako davno bilježio sjajne rezultate, stigao i do šestog mjesta na Eurobasketu.

Čak su i prva dva susreta kvalifikacija bila odlična.

Pale su selekcije Sjeverne Makedonije i Belgije u sjajnim mečevima, a onda je na Svjetskom prvenstvu došlo do neshvatljivog pada.

Naš tim je doživio pet teških poraza, a nakon šampionata od tima su se oprostile neke od veoma bitnih reprezentativki poput Jonuqel Jones, Nikoline Delić, Miljane Džombete, Nikoline Elez i Matea Tavić.

Nakon večerašnjeg poraza na Facebook profilu oglasila se i legendarna Razija Mujanović koja je tim menadžerica ove ekipe.

Kao što smo uživali kad ste nas dizali u nebesa nakon velikih pobjeda, isto tako teško padaju svi naslovi nakon visokih poraza.

To je normalno, to je košarka, a mi smo zemlja krajnosti i sa tim moramo živjeti.

Ovo je nova ekipa, djevojke nisu krive i molim vas da im ne stavljate taj teret na leđa. Uslovi u kojima su došle na ovo okupljanje i obukle dres reprezentacije zaslužuje moje poštovanje.

Ako budemo pametni, strpljivi i uporni, siguran sam da ćete Bosnu i Hercegovinu ponovo gledati na velikom takmičenju.

Pustite nas da se saberemo, da odigramo utakmicu protiv Begije, a ja vam obećavam da će javnost biti upoznata sa svim opsturkcijama i neugodnostima koje su nam priređenje”, poručila je Mujanović.

Meč protiv Belgije na rasporedu je u nedjelju sa početkom od 16 sati i 15 minuta.