SDA stranka osula po kćerkama ministra Vranića: “Hoće li Vranić uhljebiti svoje obje kćerke?”

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije kritikovao je ministra zdravstva KS Harisa Vranića.

Naime, kako navode iz SDA stranke njegove dvije kćerke za tri dana će biti intervjuisane za prijem u radni odnos na poziciji ljekara opće medicine.

Pomalo neukusno su komentarisali diplome i studije njegove dvije kćerke, i to baš u trenucima kada svakim danom sve više postaje aktuelna priča o validnosti diplome jedinog stvarnog lidera Stranke demokratske akcije – Sebije Izetbegović.

Tako su, ustvari, još jednom pokazali da u njihovim političkim napadima ne prezaju od bilo čega, te su spremni i dirati u porodice političkih oponenata.

Najvažnija stvar koju dobar otac može učiniti za svoje kćerke je da voli njihovu majku, osim ako nije ministar zdravstva u Kantonu Sarajevo. U tom slučaju može dati prijedlog za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme 27 ljekara opće medicine, a onda zaposliti svoje obje kćerke“, naveli su iz SDA stranke.

Kako dalje navode, na pismenom dijelu ispita za konkurs koji je 14. oktobra objavljen i na stranici JU Služba za zapošljavanje KS, pojavilo se 133 kandidata, dok je na usmeni dio pozvano njih 111.

Na intervjuu koji je zakazan za srijedu 23. novembra, boje sarajevske Trojke branit će Lejla i Nejra Vranić, kćerke ministra zdravstva Harisa Vranića, koje nisu uspjele položiti prijemni ispit na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, pa su završile privatni studij, bez kompletne kliničke nastave.

Kako je Trojka samoproglašeni sinonim za borbu protiv korupcije, nepotizma i stranačkog uhljebljavanja, ministarske kćerke morat će se dogovoriti kojoj od njih dvije će ‘svanuti dan’“, dodaju iz SDA.

Dalje kćerke ministra Vranića nazivaju “tatinim mezimicama”, te kako kažu vjeruju da je previše da se zaposle obje.

Iako je Trojkina antikorupcijska agenda dokazano lažna, a njena vlast licemjerna i kompromitovana, uhljebiti obje kćerke jednim ministarskim ukazom je previše, osim ako se Vranić ne ugleda na svog premijera Fortu, koji je iz budžetske kase svom tati isplatio skoro dvije prosječne godišnje plate u Kantonu Sarajevo.

Ako na mladima svijet ostaje, tatine mezimice već pripremaju porodično slavlje, a kantonalni Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom konstatovat će da su sestre dostavile blagovremene prijave i da ispunjavaju zakonske uslove. Veselo i zdravo bilo“, zaključili su iz SDA.