Šemsudin Mehmedović: “Serbia Open u Banja Luci nije sport već nešto puno opasnije”

“Neka nam ne pokušavaju to prodati pod sport. Šta mislite da Vučić zbog renoviranje preseli svoj kabinet u Banja Luku, i Vulin isto zbog renoviranja kancelarije BIA u Banja Luku?”, napisao je u svom komentaru na najavljeno održavanje teniskog turnira Serbia Open u gradu na Vrbasu, Šemsudin Mehmedović zastupnik SDA u državnom Parlamentu.

Kazao je da je Đoković stavljen u funkciju Vučićeve politike.

Svaka čast Đokoviću kao sportisti, ali je stavljen u funkciju „srpskog sveta“ i „velike Srbije“: Ne može „Serbia Open“ biti u BiH i biti u Banja Luci – shvata li Đoković kakva je to poruka. Nije više Open Balkan, već se otvoreno stavlja do znanja da je Open Balkan jednako „Serbia Open“. Ovo su vrlo opasne poruke. Đoković je stavljen u funkciju Vučićeve politike. Sve pod plaštom sporta”, dodao je Mehmedović.

Dalje je dao poređenja s drugim državama i takmičenjima.

To je kao Wimbldon u Hong Kongu ili na Krimu, US Open u Tajvanu ili na Krimu , French Open u Berlinu. Ne bi me čudilo da Schmidt, Vučić i Dodik zajedno svečano otvore Serbia Open u Banja Luci”, zaključio je.

Važno je napomenuti da Mehmedovićeve tvrdnje nemaju uporište obzirom da će se turnir prema najavi organizatora naredne godine zvati “Banjaluka Open”.