Boška Ćavar najavila odlazak iz Naše stranke nakon što su se ogradili od njenog glasanja?

Naša stranka danas se ogradila od suzdržanosti njene članice Boške Ćavar o Odluci o isticanju obilježja na i unutar objekata Gradske uprave, javnim ustanovama i javnim preduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mostara i isticanju – projiciranju slika i simbola na javnim gradskim objektima kojom bi bila istaknuta samo obilježja Bosne i Hercegovine.

Ćavar je sada reagovala i u statusu na Facebooku, moglo bi se reći, najavila odlazak iz ove stranke.

Nisam znala da su se ogradili od mene kao članice. Trebali ste me obavijestiti. Sretno vam u daljnjem radu”, napisala je na Ćavar na Facebooku uz tagovanje Naše stranke.

Podsjetimo, samo jedan glas je bio potreban da se usvoji odluka da se u javnim preduzećima, javnim ustanovama i objektima Gradske uprave u Mostraru ističu samo obilježja države Bosne i Hercegovine, međutim, Ćavar je ostala suzdržana tako da ta odluka nije usvojena.

Naša stranka se nakon tog poteza ogradila navodeći da u Gradskom vijeću Mostara imaju dvije vijećnice od kojih je jedna Irma Baralija bila za, a Ćavar sudržana o ovoj odluci.

Neke od stranačkih kolega su također javno na društvenim mrežama kritikovale Ćavar.

Podsjećamo, za navedenu odluku glasali su vijećnici SDA, SDP, Prve mostarske partija i Irma Baralija iz Naše stranke dok su protiv i suzdržani bili vijećnici HDZ BiH, Hrvatske republikanske stranke, Velibor Milivojević , vijećnik SNSD i Boška Ćavar.