Trijumf Argentine, Saudijska Arabija pomogla Poljacima da prođu dalje

Nevjerovatna situacija se desila u grupi C Svjetskog prvenstva u Kataru, svim ekipama iz grupe pobjeda je značila prolaz dalje.

Međutim kako su se stvari odvijale na terenu to baš i nije bilo tako. Argentina je uspjela savladati Poljsku rezultatom 0:2, dok je Meksiko vodio istim rezultatom sve do posljednje sekunde utakmice, u tom trenutku broj žutih kartona je odlučivao putnika u nokaut fazu.

Ipak sve dileme je otklonio Salem Al Dawsari golom za 1:2 u petoj minuti sudijske nadoknade. Tako da su Argentina i Poljska nastavile svoj put na Svjetskom prvenstvu.

Zaprijetio je Messi već u sedmoj minuti utakmice, ali je to bio lak plijen za Szczesnyja.

Tri minute poslije, isti akteri, Messi je šutirao, Szczensy brani. Acuna je pucao s lijeve strane u 29. minuti, lopta je otišla malo pored stative, nova dobra prilika je to bila za Argentinu.

U 36. minuti krasna akcija Argentine. Mac Allister je sjajno proigrao Alvareza koji iskosa s lijeve strane izbija pred Szczesnyja, ali Poljak brani njegov udarac. U nastavku akcije ubačaj ide na drugu stativu gdje Szczesny nalijeće na Messija u skoku, Argentinci su tražili penal, a uključio se i VAR. Na kraju je sudije pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je naravno preuzeo kapiten Argentine Lionel Messi, šutirao je, a fenomalni golman Poljske reprezentacije Szczesny brani njegov udarac.

Do kraja poluvremena, Argentina je pritiskala stvarala pritisak, znali su da ih samo pobjeda vodi u naredni krug takmičenja.

Ipak Argentina je uspjela savladati sjajnog golmana Poljske i Juventusa, na otvaranju drugog poluvremana.

Molina je fantastično probio desnu stranu i idealno odigrao Alexisu Mac Allisteru koji nije najbolje zahvatio loptu, ali je idealno pogodio u suprotni ugao, za veliku radost igrača i navijača Argentine.

U 68. minuti, Argentina je udvostručila svoju prednost. Edson Fernandez je lijepo asistirao Julianu Alvarezu koji krasno pogađa suprotne rašlje za 0:2.

Messi je imao dvije odlič

Drugi meč u grupi C, donio je duel Saudijske Arabije i Meksika. Objema ekipama je bila potrebna pobjeda za plasman u nokaut fazu.

Početak utakmice je pripao igračima Saudijske Arabije koje su imali nekoliko prilika pred golom Meksika, da bi nakon toga Meksiko uzelo loptu u svoje noge i kotrolisao u potpunosti utakmice.

Imali su dvije dobre prilike sredinom poluvremena, ali se rezultat nije mijenjao.

Baš kao i u drugom meču grupe, Meksiko je na samom otvaranju drugog poluvreman poveo. Montes je ubacio iz kornera, a Henry Martin iz velike blizine zabija za vodstvo.

Pet minuta poslije nova radost za navijače i igrače Meksika. Sjajan slobodni udarac je Chavez sa nekih dvadeset pet metara, te je uspio savladati golmana Saudijske Arabije za 0:2.

Pokušao je Chavez sjajnim udarcem sa distance u 73. minuti, ali je golman bio siguran.

Meksiko je do kraja susreta očajnički napadao jer su znali da im je potreba pobjeda sa tri gola razlike, kako bi nastavili svoj put na Svjetskom prvenstvu.

Igrači Meksika su se radovali na trenutak jer su postigli i svoj treći gol, ali je on nažalost po njih poništen radi ofsajd pozicije.

Sve snove Meksika golom u sudijskoj nadokanadi šrušio je Salem Al Dawsari koji je mirno svladao golmana, te je donio veliku radost Poljskoj.