U Buča Potoku uhapšen diler iz Srebrenice, pronađeno više paketića opojnih sredstava

U sarajevskom naselju Buča Potok tokom jučer ujutru uhapšen je diler porijeklom iz Srebrenice, a sarajevska policija pronašla je osam paketića opojnih sredstava.

Također, policija je pretresla i kuću koju koristi te je tom prilikom pronašla još dokaza.

Dana 02.11.2022. godine u 09:30 sati u ulici Tuzlanska, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih sredstava, Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su pretres lica M. G., rođen 1995. godine u Srebrenici, nastanjen u Sarajevu.

Tom prilikom kod istog je pronađeno i oduzeto sedam paketića sa materijom koja asocira na opojno sredstvo spid i jedan paketć sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojno sredstvo marihuanu.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres kuće koju pomenuto lice koristi na području općine Novi grad Sarajevo, kojom prilikom su pronađena tri paketića sa materijom koja asocira na opojno sredstvo spid i digitalna vaga.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a M. G. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih sredstava) i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem“, naveli su iz MUP-a KS.