Večeras nove padavine u Bosni i Hercegovini, temperature sve niže narednih dana

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati iznosile su: Ivan Sedlo -3; Bijeljina, Doboj, Livno i Tuzla 0; Banja Luka, Gradačac, Sanski Most i Sarajevo 1; Bihać, Prijedor, Široki Brijeg i Zenica 2; Grude 3; Trebinje 6; Mostar 7; Neum 9 °C.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. U noći na nedjelju u Bosni i sjeveru Hercegovine u nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar u većem dijelu Bosne slab. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar umjeren sjevernog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 °C, na jugu zemlje od 10 do 14 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6 °C.

Za danas nema aktivnih upozorenja za vremenske neprilike u našoj zemlji.

Narednih dana sve “deblji” minus

Što se tiče narednih dana možemo očekivati da će minus postepeno rasti, odnosno da će temperature postepeno biti sve niže.

U nedjelju u Bosni oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama. U višim područjima će padati slab snijeg. U Hercegovini prije podne oblačno, lokalno sa slabom kišom. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana.

Vjetar u većem dijelu Bosne slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 °C, na jugu od 6 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 °C, na jugu zemlje od 10 do 13 °C.

U ponedjeljak u Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni prije podne pretežno oblačno. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2 °C, na jugu od 3 do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8 °C, na jugu zemlje do 11 °C.

U utorak u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će usloviti padavine u noći na srijedu. U nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 °C, na jugu zemlje od 4 do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7 °C, na jugu zemlje od 10 do 13 °C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini oblačno. Od poslijepodnevnih sati u nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2 °C, na jugu zemlje do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6 °C, na jugu zemlje do 11 °C.