Zbog magle aktiviran žuti meteoalarm, od sutra sve niže temperature

Jutros je u Bosni i Hercegovini preovladavalo pretežno sunčano vrijeme, dok po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niske oblačnosti.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati iznosile su: Bjelašnica -5; Livno -4; Sanski Most -2; Bihać i Prijedor -1; Banja Luka, Doboj, Ivan Sedlo i Sarajevo 0; Grude, Široki Brijeg, Tuzla 1; Zenica 2; Mostar i Trebinje 3; Bijeljina 5; Gradačac 7; Neum 8 °C.

Danas u Bosni i Hercegovini mala do umjerena oblačnost. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11 °C, na jugu zemlje do 14 °C.

U kotlinskom dijelu Sarajevu magla dio prijepodneva. Sunčanije u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8 °C.

Zbog magle je aktiviran žuti meteoalarm u sarajevskoj regiji i još tri u Bosni i Hercegovini.

U subotu, sutra, pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći, u većem dijelu naše zemlje, u nizinama se očekuje slaba kiša, a u vi područjima i na planinama susnježica ili slab snijeg.

Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 4 do 9, na jugu do 12 °C.

U nedjelju u Bosni oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama. U višim područjima će padati slab snijeg. U Hercegovini prije podne oblačno, lokalno sa slabom kišom. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana.

Vjetar u većem dijelu Bosne slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 °C, na jugu od 6 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 °C, na jugu zemlje od 10 do 13 °C.

U ponedjeljak u Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni prije podne pretežno oblačno. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu od 3 do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8 °C, na jugu zemlje do 11 °C.

U utorak u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će usloviti padavine u noći na srijedu. U nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 °C, na jugu zemlje od 4 do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7 °C, na jugu zemlje od 10 do 13 °C.