Dennis Gratz: “Zbog Osmorke se moraš pravdati što ti je stalo do države, Dodik se mora zaustaviti”

Bivši predsjednik Naše stranke, a sada član Demokratske fronte Dennis Gratz, oglasio se na svom Twitter profilu o, kako navodi, opasnoj politici Osmorke.

On ističe da je zbog pretenciozne politike “obdaništa zvanog Osmorka” došlo do situacije da se “bukvalno moraš pravdati što ti je stalo do države, državničke politike, zemlje i njenog statusa”.

Gratz smatra da “Dodik stvara činjenice, koje će prije ili kasnije dovesti do rata, ako se odmah ne zaustavi.”

U suludoj kalkulaciji da Dodikovo razbijanje BiH neće proći bez ozbiljnijih posljedica, dok Osmorka napada patriotske struje u zemlji da reagiraju populistički, Dodik će ići do kraja“, naveo je.

Upozorio je na nemušte reakcije međunarodne zajednice i Osmorke.

Ambasadori velikih zemalja, par novinara i čelnih ljudi stranaka koje su historijski ušle u koaliciju s SNSD bez gaća i mozga, izjaviše glasno i jasno da je BiH titular državne imovine“, naveo je Gratz.

Dodao je da je Dodik zaista ima namjeru primjenjivati Zakon o nepokretnoj imovini.

Dodik jeste donio zakon o imovini koji – vjerovali ili ne – namjerava primjenjivati, HDZ ide jasno i otvoreno u institucionalizaciju trećeg entiteta, ali sve je ok. Nego, kakav je makijato? Jel ostane pjena? Šta huškas? Rata neće biti…“, napisao je, između ostalog, Gratz.