Klub Lane Pudar ironično: “Dok radovi na izgradnji bazena u Mostaru napreduju punom parom…”

Naša najbolja plivačica Lana Pudar (16) jučer je osvojila peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima – “Melburn 2022.”, u disciplini 200 metara delfin.

Nakon još jednog značajnog rezultata koji je naša Sirena ostvarila za našu zemlju oglasili su se ironično iz Laninog kluba.

Sasvim očekivano radi se o izgradnji bazena, čijom su se najavom mnogi političari pokušali okititi, ali ipak do sada ništa nije urađeno.

Poznato je i da je federalni premijer Fadil Novalić doveo čak i bagere kako bi se fotografisao, a onda na istom mjestu nije bilo niti bagera, niti radova, niti bazena, a također niti premijera.

“A u međuvremenu dok radovi na izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru napreduju punom parom, Lana Pudar je upravo na svjetskom prvenstvu u Melbournu završila svoju finalnu utrku u disciplini 200 metara delfin gdje je osvojila odlično peto mjesto. Bravo Lana, bravo ekipa, idemo dalje“, saopćeno je iz Klub vodenih sportova Orka, čija je članica Zlatna Mostarka.

Podsjetimo, naša Sirena ostvarila je vrijeme 2.05.23.

Svjetska prvakinja je Amerikanka Dakota Luther koja je plivala u vremenu 2:03.37, srebro je osvojila njena sunarodnjakinja Hali Flickinger u vremenu 2:03.78, a bronzu Elisabeth Dekkers iu Australije u vremenu 2:03.94.

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar postala je evropska prvakinja na 200 metara delfin u Rimu 17. augusta ove godine kada je pomela konkurenciju i isplivala lični rekord 2:06,81.