Oglasili se iz MUP-a Kantona Sarajevo, tvrde da nije ispaljena “zolja” na ugostiteljski objekt

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izvršili su uviđaj na mjestu događaja gdje je jutros odjeknula eksplozija u ugostiteljskom objektu Hookah bar Square na Pofalićima.

Uvijađem je, prema preliminarnom nalazu ovlaštenog vještaka, utvrđeno da se radi o aktiviranju nepoznate eksplozivne naprave koja je aktivirana na jednom ugostiteljskom objektu, saopćeno je iz MUP- a Kantona Sarajevo.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na objektu nastupila materijalna šteta.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj.

Imajući u vidu da su pojedini mediji prenijeli vijest da se radilo o upotrebi raketnog bacača “zolje”, ovom prilikom naglašavamo, a shodno, do sada prikupljanim saznanjima i tragovima izvršenja krivičnih djela kvalifikovanih kao ‘Izazivanje opće opasnosti’ i ‘Oštećenje tuđe stvari’, da nisu tačni takvi navodi o navodnoj upotrebi ‘zolje’“, navode iz MUP-a KS.