Varešanović na predstavljanju odgovorio navijačima: “Saopštenja me neće zaustaviti”

FK Sarajevo predstavilo je danas u klupskim prostorijama trenera prvog tima Mirzu Varešanovića.

Umjesto novog početka u pozitivnoj atmosferi, prvo obraćanje novog šefa struke tima sa Koševa dogodio se u sjeni saopštenja navijača bordo tima.

Ipak, Varešanović je počeo time što se zahvalio Ismiru Mirviću, predsjedniku kluba.

Dat ću sve od sebe da napravimo što bolje rezultate, nećemo odustati od borbe za Evropu. To je jasan cilj, a titula je ove godine daleko.

Dok god postoji šansa za Evropu mi ćemo se boriti. Garantujem da ovi igrači imaju kvalitet, ali ne znaju u kojoj mjeri je veličina Sarajeva. Moram im prenijeti ljubav i želju, ovaj klub to zaslužuje”, rekao je novi šef struke FK Sarajevo.

Neizbježno je bilo pitanje manjka podrške navijača. Varešanović tvrdi da ga to ne obeshrabruje mnogo.

Poznat sam kao borac. U mom prethodnom boravku prije 12 godina bilo je problema sa navijačkim skupinama, bilo je greški i sa moje strane.

Nadam se da se to neće dešavati, a dat ću sve od sebe da vratimo navijačima osmijeh. Mislim da nisam zaslužio da se nakon 12 godina pišu saopštenja, tek jučer sam došao, ali to me neće zaustaviti”, tvrdi Varešanović, koji kaže da je ličnu traumu doživio zato što u vrijeme dok je bio sportski direktor Sarajeva nije dozvoljavao sumnjive radnje.

Kada sam bio sportski direktor Sarajeva otet mi je sin jer nisam dozvolio neke stvari da se dešavaju. Ovaj klub mi je dao sve, ja ću to vratiti. Nemam straha, imam saradnike, ljude u klubu koji su stali iza mene i ekipe”, rekao je on.

Novom treneru Sarajeva sada slijede nimalo lagani prvi ispiti na terenu.

Start je najbitniji. Idemo da slavimo u svakoj utakmici. Ja u to vjerujem. Trenutno nije to realno, ali želim napraviti da bude realno”, rekao je Varešanović.