Otac nastradale djevojčice Melise iz Novog Pazara: “Vozač je vozio 100 km/h”

Otac nastradale tinejdžerke Esko Zećović jedva je smogao malo snage da kaže nešto o mezimici, djevojčici koju su na putu prema školi u Novom Pazaru pregazili automobil i kombi.

Kod tog prelaza je svako jutro čekala drugaricu i njenu mamu, koja ih je vozila u školu, ali sada je žena zakasnila samo minut po nju”, govori Esko Zećović otac djevojčice Melise (15) koja je nastradala juče na pješačkom prelazu u Novom Pazaru kada je na nju naletio golf kojim je upravljao Belmin H. (17).

Mi smo s Peštera, pa je Melisa morala da se preseli kog mog sestrića u Mur jer drugačije ne bi mogla da putuje u srednju školu. I tog jutra je krenula u grad na nastavu. Živjela je na 100 metara od pješačkog prelaza na kom je pokošena.

Čuo sam da je mladić vozio više od 100 km/h. Kod tog prelaza je svako jutro čekala drugaricu i njenu mamu, koja ih je vozila u školu, ali sada je žena zakasnila samo minut po nju. Drugaricina majka je odmah javila mom sestriću šta se desilo i tako sam i saznao od njega.

Moja kćerka je lijepo živjela, uvijek je bila sretna, sve je bilo kako treba. Ima i mlađeg brata. Svaki vikend sam dolazio kolima po nju i drugarice i vozio ih na Pešter, pa onda nedjeljom uveče vraćao u Novi Pazar.

Četiri mjeseca je išla u Školu za dizajn tekstila i kože i bila je odličan đak. Voljela je to što uči. Dženaza će vjerovatno biti danas”, rekao je neutješni otac tragično preminule djevojčice iz Novog Pazara.

Užasni detalji nesreće u kojoj je djevojčica Melisa poginula, udario je automobil pa pregazio kombi

U Novom Pazaru je Dan žalosti zbog tragične pogibije 15-godišnje Melise Zećović, u teškoj saobraćajnoj nesreći u naselju Mur.

Ova užasna nesreća potresla je cijelu regiju.

Melisa Zećović je stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći u naselju Mur, kada je na nju naletio automobil.

Policija je uhapsila 17-godišnjaka Belmina H. iz tog grada zbog sumnje da je, upravljajući “golfom“, sa probnom vozačkom dozvolom, na pješačkom prelazu udario 15-godišnju djevojčicu.

Uhapšen je i 58-godišnjak jer je, nakon nesreće, vozilom prešao preko tijela djevojčice i otišao sa mjesta nesreće.

Kako se vidi na snimku, djevojčica je krenula u školu.

Od siline udarca djevojčica je odletjela u vazduh, a potom je pala na asfalt direktno pod točkove bijelog kombija koji je prešao preko nje.

Kako se vidi na snimku, vozač kombija je usporio i izašao iz vozila, ali se tu prekida snimak.

Gradsko veće donijelo je odluku da proglasi utorak, 13. decembar 2022. godine za Dan žalosti na teritoriji grada Novog Pazara zbog tragične pogibije Melise Zećović.