Ovo su najtraženiji pojmovi na Googleu koji su se pretraživali u 2022. godini

Objavljena je lista najtraženijih pojmova na Googleu za 2022. godinu, koja je na zalasku.

Još uvijek nisu poznate liste najtraženijih pojmova u Bosni i Hercegovini i državama regiona, ali se zna šta se na svjetskom nivou najviše tražilo.

Zanimljivo, najtraženiji pojam na Google u 2022. godini je Wardle, video igra veškog softverskog inžinjera Josh Wardlea, koji je igricu napravio kao poklon svojoj partnerici.

Wardle je objavljen u oktobru 2021. godine, a kupio ga je “NewYork Times” u januaru 2022. godine, što je vjerovatno privuklo pažnju, piše BBC.

Na drugom mjestu se nalazi sportski događaj i to kriket. Radi se o polufinalu Indije i Engleske na T20 Svjetskom prvenstvu za muškarce.

Rat u Ukrajini je bio ubjedljivo najčitaniji u kategoriji vijesti, no onda je preminula kraljica Elizabeta II, a došlo je i do izbora u američkom Senatu i Predstavničkom domu. Bili su izbori i u Brazilu, te na Filipinima.

Majmunske boginje su probudile veliku zabrinutost svjetske javnosti, pa je novi virus stigao na peto mjesto liste, a zanimljivo da koronavirusa nije bilo među deset najtraženijih pojmova.

Kada je riječ o najpretraživanjijim ljudima, Johnny Depp je bio neprikosnoven. On se našao pred sudom sa bivšom suprugom Amber Heard, a njihova sapunica privukla je pažnju velikog broja populacije.

Na drugom mjestu je Will Smith, koji je na ceremoniji dodjele Oskara ošamario Chris Rocka.