Uhapšena dilerka s Otoke: Policija pronašla “lude gljive”, spid, ekstazi…

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih sredstava, Sektora kriminalističke policije-Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo sinoć su u ulici Envera Šehovića u 20:45 sati pretresli osobu E.H., rođena 1991. godine u Tešnju, nastanjena u Sarajevu.

Kod nje su pronađene i oduzete 2 PVC kesice sa suhom materijom koja asocira na opojno sredstvo “lude gljive”.

Također, pronađeno je oko 23 grama materije koja asocira na opojno sredstvo spid, jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojno sredstvo marihuanu i mobilni telefon.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a E.H. je uhapšena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih sredstava) i predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stana koji koristi E.H. u ulici Žrtava fašizma, općina Novi Grad Sarajevo.

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto sljedeće: jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojno sredstvo marihuanu, 10 tableta koje svojim izgledom asociraju na opojno sredstvo ekstazi i digitalna vaga.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem, navode iz MUP-a KS.