Azur Terzić uspješno započeo rehabilitaciju u Zagrebu: “Azur ne zna za poraz!”

Košarkaš Igman Burcha Azur Terzić uspješno je započeo proces rehabilitacije u Zagrebu.

Podsjetimo, on je u oktobru prošle godine pronađen sa slomljenom kičmom iza diskoteke koja se nalazi u tržnom centru u Cazinu.

Lijepe vijesti o rehabilitaciji Terzića, podijelila je na Facebook grupi “I ja sam Azur” njegova sestra Una Samardžić.

Kao što sam u grupi navela izostavili smo svakodnevno informisanje i objavljivanje na grupi, jer smo bili u pripremama za odlazak na rehabilitaciju, danas kada imam konkretnije i ljepše informacije dijelim s vama sljedeće:

Obavještavam da je Azur hvala Bogu jučer 10.01.2023 primljen na rehabilitaciju u Poliklinici Glavić u Zagrebu, u pitanju je neurorehabilitacija.

Azur će u Zagrebu boraviti sa mnom i Zlatan Samardžić gdje ostajemo 3 mjeseca, kako bi napravili što veći i nadamo se što uspješniji ishod za Azura i povredu koja mu je nanešena.

Gledajući na to da kao porodica imamo jako puno upita vezano za vid financijske pomoći dragih prijatelja, pa čak i ljudi koje ne poznajemo lično i od prije, ovim putem želim razjasniti da ćemo vezano za to naknadno objaviti post tačnije, kada budemo znali sve troškove koje ćemo morati snositi u toku boravka u Zagrebu“, napisala je Una.

Zahvalila se svima na porukama podrške njenom bratu.

Ono što mogu svima reći je to da Azur ne zna za poraz, Bogu hvala da ga je spasio od onog najgoreg, samim tim je dobio priliku da pokaže svim zlobnicima da će se smijati,igrati košarku i nastaviti tamo gdje je stao.

Jednom sam obećala i ponoviti ću opet, dok god je mene Azuru ću davati maksimalnu podršku, pažnju i ljubav da sve ovo prebrodi i ostavi iza sebe. Idemo do pobjede kao i uvijek, samo tako i nikako drugačije, pobjedniku moj”, dodala je Samardžić.

Podsjetimo, nemili događaj se desio 2. oktobra, kada je mladi košarkaš KK Igman Burch pronađen iza diskoteke Advantage slomljene kičme, nekoliko metara ispod stražnjih vrata diskoteke.

Njegova porodica se ranije obratila objavom na Facebook profilu, a ističu kako sumnjaju da se radi o pokušaju ubistva. Navode da nisu dobili niti jedan snimak s tržnog centra jer im je rečeno kako kamere nisu radile.

Nakon što je ovaj slučaj uzdrmao javnost u Bosni i Hercegovine, istragu je preuzela Federalna uprava policije.