Društvene mreže gore nakon javnog dočeka: “Dino Merlin na -17 pjevao četiri sata, ‘Dubioza’ na +10 jadnih sat”

Desetine hiljada Sarajlija i posjetilaca iz drugih dijelova naše zemlje, regiona, ali i Evrope uživali su u novogodišnjem koncertu popularne bh. grupe Dubioza Kolektiv u glavnom gradu.

Prema do zvaničnim informacijama, a koje je naknadno objavila gradonačelnica Benjamina Karić, na javnom dočeku bilo je oko 25.000 ljudi.

Dubioza je koncert započela svojim velikim hitom U.S.A.

Osim dobre muzike i provoda, građane su na ulice izmamile neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine, što nije bio slučaj prethodnih godina.

Javni doček su članovi “Dubioze” dodatno učinili zanimljivim svojim humorom, ali i gostima.

Sarajlije su zabavljali i članovi grupe Helem Nejse, ali i ulični svirač sa sarajevskih ulica, ali i Gino Banana iz Kultur Shocka.

Ipak, nisu svi bili zadovoljni performansom našeg popularnog benda, pa društvene mreže obiluju i negativnim komentarima.

Nije malo onih koji pominju spektakl Dine Merlina prije pet godina:

Dino Merlin na dočeku 2017/2018 . Na -17° pjevao četiri sata Dubioza na +10° jadnih sat! Eto ne znam“, komentirao je korisnik društvenih mreža.

“‘Dubioza’ svirali samo sat? Severina u štiklama skakala 2,5 sata“, napisala je razočarana pratiteljica.

Ima tu i djelić onih koji zbog politike kude javni doček obzirom da Dubioza Kolektiv vrlo često kroz svoje pjesme komentira političku scenu u BiH, što nacionalnim strankama i njihovim glasačima nikako ne godi.

Spominje se i loše ozvučenje, odnosno da se muzika dobro čula samo u prvim redovima.

Nije pomoglo ni to što je jedan član benda, vrlo vjerovatno slučajno pokušavajući da prstima napravi znak “Peace”, pokazao tri prsta, pa je dobar dio građana podijelio fotografiju na društvenim mrežama.

Ipak, najbolje trenutke možete pogledati u videu ispod.

Međutim, spektakl je uslijedio i nakon što su se kazaljke poklopile na broju 12.

Svi prisutni uživali su u spektakularnom petominutnom vatrometu duž Titove ulice.

Cijeli snimak vatrometa možete pogledati u videu ispod.

Ispostavit će se da je to jedini cijeli snimak posljednjeg vatrometa koje će Sarajevo imati obzirom da je gradonačelnica od naredne godine zabranila organizovanje vatrometa zbog zaštite životinja i okoliša, te će se Sarajevo time pridružiti brojnim europskim i regionalnim gradovima.

Međutim, nisu samo scene iz Titove ulice impozantne.

Donosimo vam snimak iz zraka velikog dijela Sarajeva na kojem možete vidjeti vatromet u prvim sekundama i minutama nove 2023. godine!

Uživajte!