I danas možemo uživati u sunčanom vremenu, temperature do 18 stepeni

Jutros je u Bosni bilo magle i niskih oblaka, dok je u ostalim dijelovima bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 07 sati iznosile su: Sokolac -4 stepena, Livno -1, Drvar i Srebrenica 1, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Široki Brijeg i Zenica 2, Banja Luka, Doboj i Tuzla 3, Bijeljina i Ivan Sedlo 4, Mostar 5, Trebinje i Zvornik 6, Bihać 7, Gradačac 9, Neum 10 stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niskih oblaka, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 12 do 18 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima u nižim dijelovima grada magla i niska oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni.

I narednih dana sunčano i toplo

I u danima pred nama, najavljuju meteorolozi, moći ćemo uživati u sunčanom i toplom vremenu, s tim da će povremeno biti oblačno.

U utorak, sutra, pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne magla. Poslije podne u većem dijelu Bosne porast oblačnosti.

Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 11, a najviša dnevna od 11 do 16, na jugu do 19 stepeni.

U srijedu jutro pretežno oblačno, uz djelimično razvedravanje tokom dana.

Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 stepeni.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 15 stepeni.